Saphir Solar-Veranda
Alleen met de Saphir Solar-Veranda kun je echt binnen en buiten zitten
Saphir Solar-Veranda

Saphir video klik op foto

 

Hier kunt u als partikulier aanvraag doen voor meer informatie en prijzen.

Bent u als bedrijf geinteresseerd. Wij zoeken nog wederverkopers.

Voor o.a. de unieke:

Solar-Veranda Saphir

Zwembadoverkappingen

Rondogard Serres

Vitello-Flex-glas schuifoverkappingen 

Ga naar WWW.TRANSPARANTBOUW.NL  bij contact

Solar-Verandas

Als voorbeeld nemen we een Saphir:

Dit is een terrasoverkapping en serre tegelijkertijd. Met zijn elegante gebogen vorm en openingsmogelijkheden kost deze toch maar ongeveer de helft van de prijs van een geisoleerde glazen rechthoekige serre die geplaatst is op een fundering.

Laten we eens kijken en nemen als voorbeeld een serre met een maatvoering van 3m breedt x 2,7m hoog x 5,5m lang, die tegen een bestaande woonhuisgevel aangebouwd wordt. Er van uitgaande dat links en rechts aan de serre een zijdeel nodig is waarvan 1 deel met schuifdeur en in de voorgevel minimaal de helft van de elementen te openen is. De prijs voor een Saphir is dan 14.730.- in euro's.

Bij een rechthoekige serre gaan we er van uit dat het gebruikt gaat worden als woonruimte. Dat wil zeggen dat de isolatiewaarde en ventilatiemogelijkheden op de 1e plaats komen. Dus geisoleerde aluminium profielen en dubbele beglazing gelaagd. Met in het dak minimaal 2 schuiframen. De prijs is dan incl. betonnen vloer met vorstranden. minimaal ca 25.000.- in euro.

De Saphir kan gewoon op een stevig terras geplaats worden of op enkele steunpunten of op een randfundering. De zonwering zit aan de binnenkant en kan gewoon in delen met de hand bediend worden. Schuiframen zijn niet nodig want minimaal de helft van de Saphir laat zich zijwaarts openschuiven. Als verwarming kan men 1 of meer infra-red terras heaters nemen. De Saphir kan het hele jaar door gebruikt worden en bij zonnige dagen is het in de winter ook zonder extra verwarming aangenaam vertoeven.

Voordeel Saphir ten opzichte van een rechthoekige serre:

Voordelige aanschafsprijs. Gemakkelijk bij warme dagen te openen door het volledig naar links of rechts verschuiven van de boogelementen.

Grote opening ook van het dak dus een beter en aangenaam buiten gevoel. Veilig vanwege de slagvaste bijna onbreekbare beglazings elementen van Polycarbonaat massief. Dus ook inbraakveilig.

Schitterende uitzicht. naar voren kunt u genieten van uw tuin of vijver en naar boven hebt u in de nacht zicht op een prachtige sterrenhemel (bij onbewolkte dagen)want er zijn geen storende dwars profielen of lompe dakgoten die u het zicht belemmeren.

Door de gebogen vorm kunnen de zonnestralen u serre bij koude dagen voor de volle 100% lekker opwarmen. Bij een rechthoekige vorm met dubbele beglazing ligt dat op maximaal 20%.

In de winter bij een zonnige dag is het voldoende om de deuren van de woonkamer naar de Saphir te openen om een behaaglijke temperatuur in de woonvertrekken te creëren. Scheelt toch weer in uw energierekening.

De Saphir kan ook gebruikt worden als zonnestudio. Het bruinen gaat hier nog sneller dan wanneer je buiten zit. Bij een rechthoekige met glas kan dat niet.

Nadelen Saphir ten opzichte van rechthoekige serre: Niet geisoleerd: Dus niet geschikt als permanente woonruimte wel als bijruimte. 

Alhoewel het mogelijk is om indien men de Saphir ook op een geisoleerde vloer plaatst met vloerverwarming en voorzien van de juiste verwarmingselementen om de Saphir ook het hele jaar door te kunnen gebruiken. Maar natuurlijk zal er veel warmte verloren gaan door de enkelwandige beglazing, echter de zonwering langs de binnenzijde toch weer helpt om die warmte gedeeltelijk binnen te houden.

 

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld